Pāriet uz galveno saturu
  • LAT
  • ENG
  • DEU
  • Par svaigo spirulīnu
  • E - veikals
    • E - veikals
    • Piegāde
    • Noteikumi
    • Privātuma politika
  • KUR VAR NOPIRKT
  • Receptes
    • Pārtikas ražotājiem
  • Pētījumi
  • BUJ
  • Par mums
    • Kontakti un rekvizīti
    • Dalība projektos
    • Par mums
    • Vakances un prakses vietas
    • Ilgtspēja
  • Atsauksmes

Spirulīnas pulveris vai spirulīnas tabletes, ko izvēlēties?

21. decembris, 2020 pl. 14:40

Runājot par ēdienu, protams, pirmais ir garša. Svaiga spirulīna ir bez izteiktas smaržas un garšas, kas ir kompliments aļģei. Spirulīnas pulverim ir izteikta dīķa garša, pievienojot to augļu smūtijam, spirulinas pulveris nomāks visas pārējās garšas. Svaigu spirulīnu var pievienot rīta ūdens glāzei vai pat saldajam ēdienam, tā dzēriena\ēdiena garšu neizmainīs, tikai piedos brīnišķīgu koši zaļu krāsu un palielinās tā uzturvērtību.


Spirulīna ir superfood, bet kas notiek ar vitamīniem un antioksidantiem tos apstrādājot ar karstu gaisu, kā tas notiek spirulinas pulvera un spirulinas tablešu gadījumā? Vai zināji, ka to daudzums ievērojami samazinās? Lūk, neliels ieskats pētījumos:

  • Žāvējot, kopējā antioksidantu aktivitāte var samazināties līdz pat 87%, atkarībā no žāvēšanas veida un temperatūras.
  • Žāvējot, izzūd 10% β_karotīns, un vēl 50% β-karotīna izzūd glabājot kaltētu spirulīnu slēgtā traukā  nākamajās 45 dienās.
  • 30% ogļhidrātu noārdās jau žāvējot tikai 40°C, proteīni (olbaltumvielas) ir mazliet izturīgāki, bet pie 70°C noārdījušies ir arī 20% proteīnu.

Tabletes vai kapsulas? 90% tablešu nav norādīts spirulīnas saturs vai otrais komponents - apjoma palielinātājs. Kapsulas varētu būt labākas, jo apvalciņš vismaz neļauj piekļūt gaisam. Bet vai ēdienam ir jābūt safasētam kā medikamentam?

SpirulinaNord ir par veselīgu ēdienu šķīvī un ēšanu ar baudu!

Avoti:

  • Effects of different drying methods on C-phycocyanin content of Spirulina platensis powder, 2017, B. Güroy et al.
  • Drying and Quality of Microalgal Powders for Human Alimentation, 2019, F.F.Neves et al. 
  • Beta-carotene studies in Spirulina, 1991, C.V.Seshadri et.al.
  • Biochemical and physical criteria of spirulina after different drying processes, 2004, H.Desmorieux and F. Hernandez

Jaunākie ieraksti

  • Spirulīna efektīvi mazina alerģisku iesnu simptomus
    27. mar. 2025
  • Vai anti-aging ir tikai par skaistu sejas ādu? Spirulīnas loma pretnovecošanās procesos.
    26. mar. 2025
  • Spirulīna mazina insulīna resistenci un aizkavē diabētu
    28. okt. 2024
  • Kā Spirulīna palīdz pret vīrusu infekcijām
    26. sep. 2024
  • Kā uzlabot zemus dzelzs rādītājus?
    12. jan. 2024
  • Spirulīna un augsts asinsspiediens
    21. aug. 2023
  • Pretnovecošanās pārtikas produkts - spirulīna jeb vai vecums ir tikai krunkas?
    11. mar. 2023

Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.

  • Piegāde
  • Noteikumi
  • Privātuma politika
  • BUJ
  • Par mums
  • Kontakti un rekvizīti
  • Atsauksmes
Mūsu partneri:

SIA "SpirulinaNord" 
Reģ. nr. 40203198840
Piķurgas iela 36, Vālodzes, Stopiņu novads, LV-2130, Latvija
Tālrunis pasūtījumiem un piegādēm: +371 26 003 656
E-pasts pasūtījumiem un piegādēm: [email protected]
[email protected]